tiistai 16. kesäkuuta 2009

Rakkaussuhde


Minulla on suhde. Intohimoinen rakkaussuhde. Oikeastaan minulla on niitä useita, moniin eri miehiin. Heidän seuransa on minulle korvaamatonta, varsinkin tällaisina kylminä sadepäivinä. Käperryn heidän kanssaan sohvalle torkkupeiton alle ja nautin.

Tärkein heistä, minulle rakkain, on pyöreämahainen, suloinen tohtori Daruwallah, jolla on hyväntuoksuiset talkitut varpaat ja vilkas mielikuvitus. Hän on ottanut elämäntehtäväkseen kääpiöiden veren tutkimisen ja hänen sydämensä kuuluu sirkuksen sahanpuruntuoksuiseen maailmaan. Tohtori asuu perheineen Kanadassa, mutta palaa joskus juurilleen kiihkeään Intiaan. Kerran kelpo tohtorini joutui törmäyskurssille kylmäverisen murhaajan kanssa. Sydäntäni kylmää vieläkin, kun muistelen sitä tarinaa...

Suhteeni heiväröiseen, lähes läpikuultavaan Owen Meanyyn käy joskus korvien päälle. Vaikka Owen on varreltaan pieni, hänen äänensä on suuri, suorastaan raastava. Kun Owen puhuu minulle, hänen sanansa piirtyvät korvakäytäviini SUURIN PAINOKIRJAIMIN. Tiedän, että jonain päivänä Owen tekee vielä suuria tekoja, jotka voivat jopa pelastaa ihmishenkiä. Hän on arjen sankari omalla vaatimattomalla, mutta kauas kuuluvalla tavallaan ja siksi minä ihailen häntä suuresti, rakastan uskollisesti ja hellästi.

Ihmishenkiä, monia äitejä ja heidän lapsiaan, pelasti myös Homer Wells, eivätkä hänen ansionsa jääneet ainoastaan lääketieteen saralle. Hän menestyi myös siiderintekijänä, omenatilan johtajana, rakastajana, isänä ja ystävänä. Nostan hattuani Homerille ja hänen lempeälle isähahmolleen Wilbur Larchille, joka eetterihuurujen läpi johdatti Homeria kasvamaan tehtävään ja löytämään sen paikan, johon hänet on tarkoitettu.

Joskus kutsun seuraani myös hurmaavan näyttelijälahjakkuuden Jack Burnsin, jonka isä katosi, televisiotoimittaja Patrick Wallingfordin, jolta katosi jotain muuta, historianopettaja/kirjailijan, joka rakastui parhaan ystävänsä vaimoon, joka rakastui miehensä parhaaseen ystävään, joka rakasti painimista, muusta ei ottanut selvää. Tunnen suurta vetoa Fred "Juksu" Trumperiin, jonka elämää mutkistavat mm. mutkainen virtsaputki ja muinaisalanorjankieli, kaipaan toimeliasta T.S. Garpia ja kauhistelen John Berrya, joka rakastaa omaa sisartaan. Kunpa saisin kahvipöytääni vielä miehen, joka tässä kuorossa heiluttaa tahtipuikkoa. Oi suuri ja mahtava John Irving, penni ajatuksistasi!

1 kommentti:

  1. Minä en ole lukenut Irvingiltä kuin yhden kirjan (Isäni kaikki hotellit). Pidin siitä kovasti ja nyt tämän tekstisi luettuani minusta tuntuu, että täytyy lukea lisää Irvingiä!

    VastaaPoista